who am i ?? a slave of Allah ! Prophet Muhammad (praised be upon him)'s follower, insyaAllah =)


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Senyumlah dari hati...duniamu berseri !! =)

happy day

Monday, May 10, 2010

Hanya kerana ALLAH!

Sesungguhnya...aku telah lama berbai'ah dengan Allah Taala..Setiap hari..bukan sekali bahkan berkali-kali..paling kurang 5 kali! "sesungguhnya solatku, ibadatku, hidupku, matiku hanya kerana Allah ..Khalik sekalian alam!!"

**************************************************************************

Ya Allah...kuatkanlah imanku, tetapkanlah diriku dalam saf perjuangan agamaMu, ikhlaskan setiap gerak langkahku...Ya Allah..Engkau berkuasa membolak balikkan hati..tetapkanlah hati-hati kami di atas agamaMu, dalam mentaati setiap perintah dan laranganMu, dan di atas jalan jihadMu!!

**************************************************************************

Ya Allah...jadikanlah aku redha di atas setiap ketentuanMu...walau ia tidak seiring dengan kehendakku...Sesungguhnya, Engkaulah pemilik jiwa ragaku...Engkaulah yang paling berhak ke atas aku, Engkaulah yang paling atas aku taati...Ya Allah, jadikanlah pasangan hidupku kelak seorang hambaMu yang bertaqwa, yang menjadi tulang belakang perjuangan agamaMu, yang menjadi lorong mudah bagiku meraih cintaMu, mengecapi nikmat syurgaMu...yang mengajar aku erti tawakkal kepadaMu ... Ya Allah , aku menginginkan keturunan soleh solehah yang bakal meneruskan perjuangan kekasih hatiku Muhammad SAW yang mulia, jadikan aku pembimbing yang melahirkan jundi2 dakwah yang ikhlas semata-mata keranaMu..andai kupunya zuriat tika ini, ingin sekali aku hantar berjihad ke bumi barakah Palestin ...

**************************************************************************

Ya Allah, aku lemah...sering melupakanMu...jadikanlah pemilik tulang rusuk ini sebagai wasilah lebih mendekatkan diri kepadaMu...

"Besarlah kemurkaan Allah jika kamu memperkatakan sesuatu yang tidak kamu perbuat"- surah assof-

Ya Allah..Engkaulah yang paling memahami diriku yang aku sendiri kurang kenali..peliharalah diriku dan sahabat-sahabatku dari tergolong dalam golongan yang tidak memperkotakan kata..banyak sekali aku memberi peringatan kepada adik-adik maahad suatu ketika dahulu..peliharalah aku untuk mengotakan setiap patah kataku...peliharalah diriku dan sahabat-sahabatku dari tergolong dalam golongan yang futur..na'uzubillah min zaalik..

No comments: